13 de desembre, 2006

Pecats


El terror a la societat, que es la base de la moral, el terror a Déu, que es el secret de la religió, aquestes dues coses són les que ens governen. I tanmateix..., tanmateix, penso que si un home visqués la seva vida de forma completa i fins el limit, si fora capaç de donar forma a cada sentiment, expressió, a cada pensament, realitat a cada somni, el món prendria un impuls tan fresc d'alegria que oblidaríem allò que té de dolent la mediocritat, i retornaríem a l'època hel·lènica ideal, a quelcom de més dolç i ric, que l'ideal hel·lènic. Però fins i tot el més valent dels homes té por d'ell mateix...Hi ha qui diu que els més grans esdeveniments del món tenen lloc al nostre cervell. És al cervell i només en ell, que hi tenen lloc els grans pecats del món.

Oscar Wilde: El retrat de Dorian Gray

2 comentaris:

M. Magdalena ha dit...

Mol bé en Wilde.. però sense faltes encara ho seria més! No t'enfadis, és que m'ha sobtat veure el verb és sense accent i el fóra escrit com l'adverbi... Però de veres que llegir el teu bloc és un petit plaer matinal que m'agrada tenir! Una abraçada.

Antoni ha dit...

És el que té escriure ràpid, en un interval de la feina, i cometre un lapsus calami (en aquest cas no sé si en podríem dir "lapsus tecli") no identificable pels correctors. Gràcies, magdalena, pels teus comentaris. Una abraçada.